Kalsedon Taşı Özellikleri ve Faydaları

 

Kalsedon Nedir?

Doğal bir silikon dioksit formu olan Kalsedon, kriptokristalin bir çeşitlilikteki Kuvars'dur.

Kalsedon ilişkisi

Çakralar - Sakral Çakra, Solar Pleksus Çakrası Zodyak - Yengeç, Başak, Yay, Kova Tipik renkler - beyazdan griye, grimsi maviye veya soluktan siyaha kadar değişen kahverengi. Kalsedonun balmumu parlaklığı vardır ve yarı saydam veya yarı saydam olabilir.

Kalsedonla İyileşme

♥ Duygusal denge ♥ Canlılık ♥ Dayanıklılık ♥ Dayanıklılık ♥ Enerji ♥ Enerji ♥ Yoğunluk ♥ Sertlik ♥ Zindelik ♥ Cömertlik ♥ Canlılık ♥ İyilik ♥ Yardımseverlik

Kalsedon, kardeşliği ve iyi niyetini destekleyen besleyici bir taştır. Negatif enerjiyi emer. Zihni, bedeni, duyguları ve ruhu uyuma getirir. Kalsedon, iyilik ve cömertlik duygularını aşılar. Düşmanlığı hafifletir ve melankoliyi neşeye dönüştürür. Kendinden şüphe etmeyi kolaylaştırır. Açıklık ve coşku yaratır. Olumsuz düşünceleri, duyguları ve kötü rüyaları emer ve yayar.

Kalsedon, mineral asimilasyonunu iyileştirir ve damarlardaki mineral birikimi ile savaşır. Demans ve yaşlılık etkilerini azaltır. Fiziksel enerjiyi arttırır. Göz, safra kesesi, kemik, dalak, kan ve dolaşım sistemini iyileştirir.

Kalsedonla Renk Şifa

Kalsedon'un genel iyileştirici özelliklerine ek olarak, belirli renkler ek özelliklere sahiptir: Mavi Kalsedon

Çakralar - Boğaz Çakrası Gezegen - Ay Eleman - Su

Yaratıcı bir taş olan Blue Chalcedony, zihinsel esneklik ve sözel el becerisi kazandırır. Yeni dil öğrenme yeteneğini teşvik eder ve belleği geliştirir. Hafif yürekli ve iyimserlik duygusu verir. Kendini algılamayı geliştirir. Mukus zarlarının yenilenmesine yardımcı olur. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Mavi Kalsedon antiinflamatuar bir etkiye sahiptir ve sıcaklık ve kan basıncını düşürür. Akciğerleri iyileştirir ve sigaranın etkilerinin solunum sistemini temizler.

Diğer Kalsedon Çeşitleri

Konsantrik olarak bantlanmış Kalsedon çeşitleri Akik olarak bilinir. Düz katmanlı / bantlı Kalsedon çeşitleri Onyx olarak bilinir. Farklı Kalsedon çeşitleri şunlardır:

    Akik     Kantaşı     Mavi dantel akik     Botsvana Akik     Carnelian     Krisopraz     Dendrit Akik     Jasper     Yosun Akik     Oniks     Kaplan gözü


Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.